top of page

Koffie zetten met een cafetière – French Press in 6 duidelijke stappen

1 spoel de kan om met heet waterdoe de koffie in de kan. Vaak heb je 2 theelepels of ca. 12 gram nodig per kop koffie).


2 Gebruik medium maling koffiebonen, liefst iets grover dan bijvoorbeeld een mokamaling en bij voorkeur zelf gemalen


Tip: Noord Brabantse Meesters is hiervoor geschikt!


4 vul de kan met water dat heeft gekookt en net van de kook af is (dit giet je dus over de koffie heen)


5 roer goed maar wel voorzichtig doorzet alvast de zuiger op de kan om geen warmte te verliezen, maar nog NIET doordrukken!


6 laat de koffie minimaal 4 minuten trekkennu de zuiger langzaam met geringe kracht door de koffie heen drukken.



De cafetiere of French Press koffie is klaar! Zoals ik al zei is het normaal dat er wat koffiedeeltjes in de koffie zitten. Het heeft wel als voordeel dat deze wijze van koffie zetten volgens sommige een lekkerder koffie geeft dan bijvoorbeeld de percolator koffie.

27 weergaven3 opmerkingen
bottom of page