top of page
NCR-Promotieshoot-783.jpg

KOFFIE

OP TANKSTATIONS

5 KOFFIE TRENDS OP TANKSTATIONS

Omdat er veel verandering plaats vindt op brandstofgebied en tabak , Is het voor tankstations erg belangrijk om meerdere diensten en producten aan te bieden. Eten en drinken is super belangrijk voor tankstations, in het heden en in de toekomst. De klanten komen vaak voor eten of drinken. Vooral tijdens de lunch. Het is ook erg belangrijk om goede koffie te verkopen. Ook uit oogpunt van de marges. Wat de afgelopen tijd erg opvalt is dat klanten voor een echt lekkere koffie, latte of cappuccino bereid zijn om meer te betalen en er speciaal naar een tankstation gaan waar ze lekker koffie verkopen

1. Koffie zoals jij dat wilt

Veel koffie drinkers hebben speciale wensen voor zijn/haar koffie, bijvoorbeeld een extra shotje of een koffie met havermelk. Koffie is een beleving. 2% van de 108 miljoen kopjes koffie die jaarlijkst in Nederland gedronken worden, worden bij tankstations gedronken. Dit zijn 297.000 kopjes per dag.

 

 

Wil jij ook NOORD koffie? Bekijk hier ons aanbod.

2. Duurzaamheid

Bij tankstations wordt er op verschillende aspecten rekening gehouden met duurzaamheid. Zo werkt Deli van Shell aan het verkorten van haar ketens. Het vlees dat zij verkopen doorloopt een korte keten, van de boer, naar de slager, distributiecentrum tot het schap. Je ziet ook dat er steeds meer duurzame producten ontwikkelt worden, bijvoorbeeld de app: ”to good to go” waarbij zij korting op koffie geven als de klant zijn eigen mok meeneemt.

Lees hier wat NOORD bijdraagt aan mens en natuur.

3. Vers en snel

Wat de laatste tijd erg belangrijk is is snelheid. De vraag naar verse producten stijgt. Bedrijven proberen hierop in te spelen. Wanneer een tankstation verse en snelle koffie aanbied vallen ze dus goed in de smaak.

Lees hier meer over hoe NOORD koffie gebrand wordt!

4. Technologie

Technologie is op tankstations ontzettend belangrijk. Steeds meer tankstations zijn onbemand dankzij technologie. Lekkerland ontwikkelde bijvoorbeeld een betaalsysteem waarbij toiletkaartjes bij een koffieautomaat ingewisseld kunnen worden. Een gemakkelijke manier om de omzet van koffie te laten stijgen.

Bekijk hier onze koffie machines!

5. Beleving

Beleving speelt een steeds belangrijkere rol. Het bedrijf Conffee genereert omzetstijgingen voor tankstations met behulp van koffiegeur. Mensen blijven namelijk langer in een ruimte die lekker ruikt en geven daardoor meer geld uit. Ook barista’s  en fijne zitplekken dragen bij aan de beleving.

Benieuwd naar hoe NOORD koffie smaakt? Klik hier voor een gratis proeverij!

Op zoek naar koffie machines voor op het werk? Klik dan hier!

bottom of page