top of page
AEnB2UoNAJYO1OR8PuqkpQ0uRjj00_DcAqjIy7UZ

KOFFIE

FACTS

WAAROM HEET KOFFIE, KOFFIE?

Heb je je ooit afgevraagd waarom koffie eigenlijk koffie heet? De oorsprong van het woord is niet volledig bekend, maar het wordt verondersteld af te stammen van het Arabische woord qahwa, wat oorspronkelijk "wijn" of "kracht" betekende. Via het Turkse woord kahve zijn de woorden koffie en café terug te leiden naar dit Arabische woord.

 

 

Het is mogelijk dat qahwa is afgeleid van de naam van het Ethiopische Koninkrijk Kaffa, waar de koffie oorspronkelijk vandaan kwam. Hoewel het niet met zekerheid kan worden gezegd of het Arabisch de basis vormt van het woord koffie, lijken de woorden voor koffie in de meeste talen op elkaar en gaan ze allemaal terug naar dezelfde wortel.

 

Dus als je ooit hebt nagedacht over waar de naam "koffie" vandaan komt, dan weet je nu dat het woord is afgeleid van een Arabisch woord dat oorspronkelijk "wijn" of "kracht" betekende. Hoewel de oorsprong van het woord niet helemaal bekend is, weten we wel dat koffie een lange geschiedenis heeft en nog steeds een populaire drank is over de hele wereld.

DALL·E 2023-07-27 11.11.07.png
bottom of page