top of page
AEnB2UoNAJYO1OR8PuqkpQ0uRjj00_DcAqjIy7UZ

KOFFIE

FACTS

Top 5 landen die het meeste koffie drinken

Koffie is een van de meest gedronken dranken ter wereld. Sommige landen zijn echter echte koffieliefhebbers en drinken veel meer koffie dan andere. Hieronder vind je een lijst van de top 5 landen die het meeste koffie drinken.

1. Finland

Finland staat bovenaan de lijst met gemiddeld 12 kg koffie per persoon per jaar. Koffie is een belangrijk onderdeel van de Finse cultuur en wordt vaak geserveerd bij sociale gelegenheden. Er zijn ook veel koffiehuizen in het land waar de lokale bevolking samenkomt om van hun favoriete drankje te genieten.​

2. Noorwegen

Noorwegen staat op de tweede plaats met een gemiddelde van 9,9 kg koffie per persoon per jaar. Het land heeft een lange traditie van koffiedrinken en er zijn veel lokale koffiebranderijen die hoogwaardige koffie produceren. Koffie wordt vaak geserveerd met traditionele Noorse gerechten zoals wafels en gebak.

3. IJsland

IJsland staat op de derde plaats met een gemiddelde van 9 kg koffie per persoon per jaar. Het koude klimaat van het land maakt het een ideale plek om gezellig bij elkaar te komen en van een warm kopje koffie te genieten. Koffie wordt ook vaak ges

 

4. Denemarken

Denemarken staat op de vierde plaats met een gemiddelde van 8,7 kg koffie per persoon per jaar. Koffie is een belangrijk onderdeel van de Deense cultuur en er zijn veel koffiehuizen in het land waar mensen samenkomen om te socializen en te genieten van hun favoriete drankje.

5. Zweden

Zweden staat op de vijfde plaats met een gemiddelde van 8,2 kg koffie per persoon per jaar. Koffie is een belangrijk onderdeel van de Zweedse cultuur en wordt vaak geserveerd bij sociale gelegenheden. Het land heeft ook een lange traditie van koffiebranden en er zijn veel lokale koffiebranderijen die hoogwaardige koffie produceren.

In deze top 5 landen is koffie een belangrijk onderdeel van de cultuur en wordt het vaak geserveerd bij sociale gelegenheden. Het is duidelijk dat koffie een geliefde drank is en een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven in deze landen.

Ook zo'n gekregen in koffie?  Bestel hier onze koffies uit eigen branderij 

DALL·E 2023-07-27 11.29.42 - 2 cups of coffee under the coffee machine with the flag of no
bottom of page