top of page
AEnB2UoNAJYO1OR8PuqkpQ0uRjj00_DcAqjIy7UZ

KOFFIE

FACTS

Top 5 landen die het meeste koffie drinken

1. Finland

Op nummer een staat Finland. Finnen drinken gemiddeld 2.64 kopjes koffie per dag. Dit is bijna een hele kop koffie meer dan in Nederland. In Finland zijn de koffiebonen licht gebrand en zijn dus minder sterk van smaak. Dit is een van de redenen waarom Finnen zoveel koffie kunnen drinken. Een gemiddelde Fin drinkt ongeveer 12 kg koffie per jaar.

2. Noorwegen

Op nummer twee staat Noorwegen. In Noorwegen drinken ze maar liefst 1.98 kopjes koffie per dag. In Scandinavische landen worden de meeste kopjes koffie gedronken. Er staan namelijk 3 landen in de top 10.  Hier drinken ze koffie niet alleen omdat het lekker is of om er wakker van te blijven. Ze drinken ook veel koffie omdat het ze warm houdt!

 

3. Nederland

In Nederland houden ze zichzelf niet in met koffie drinken. Hier worden er 1.84 kopjes koffie per dag gedronken. Nederland houdt erg van koffie drinken. De meeste koffie wordt gewoon tijdens koffietijd gedronken. Wel worden de koffiebars of koffie on-the-go steeds populairder. De eerste Europeaan die koffie naar Europa bracht was dan ook een Nederlander genaamd Pieter van den Broek! Hij nam de koffie mee vanuit Yemen.

4. Slovenië

Slovenië staat in de top 5 op nummer vier met 1.68 koffie kopjes per dag. Deze hoge koffieconsumptie is mede te danken aan Turkije. De Turkse koffie is namelijk erg populair in dit land. De Turška Kava, hier voegen ze vaak nog melk of room aan toe. Dit is zeker nodig want de koffie wordt erg sterk gedronken. Ongefilterde koffie wordt met water 3 keer aan de kook gebracht. Aan het einde wordt er ook nog eens suiker toegevoegd.

 

5. Oostenrijk

Het is geen verassing dat Oostenrijk in de top 5 staat.  Ze drinken hier 1.51 kopjes koffie per dag. Er werd in Wenen in 1638 al een koffiehuis geopent. Koffie werd toen vooral nog gedronken door dichters en intellectuelen.

Tegenwoordig drinkt iedereen er koffie. In een jaar drinkt een persoon dan ook 5.5 kg gemalen koffie

bottom of page