top of page
Mountains_edited_edited.jpg

WIJ ZIJN

VERANTWOORD

AANDACHT VOOR MENS EN MILIEU 

Met elke kop NOORD koffie die jij drinkt, maak jij impact. Samen met ons houdt je rekening met het milieu en heb je bijzondere aandacht voor de medemens. Wil je weten hoe? 

gemeenschaps tuin
Paar genieten van buiten

NOORD HOUDT VAN MENSEN

In ons bedrijf werken collega's met een afstand tot de arbeidsmarkt . Noord biedt iedereen een eerlijke kans en gelooft dat samenwerken elkaar echt versterkt.  

NOORD DENKT AAN HET MILIEU

Onze koffies zijn verkrijgbaar in statiegeld tonnen, onze verpakkingen zijn recyclebaar en we proberen het gebruik van plastic tot een minimum te beperken.

Prullenbak op het strand
Groepsopdracht op basisschool

NOORD HEEFT EEN SEEDFUND

1% van onze omzet doneren wij aan een Seed Fund. Een lokaal ontwikkelingsprogramma wat zich richt op milieu, educatie, en economisch rendement.  

NOORD IS FAIRTRADE

Als fairtrade koffiebrander werken wij nauw samen met boeren en producenten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Dit doen we met een missie: eerlijk eten en drinken bereikbaar maken voor iedereen door het ontwikkelen van lokale handelsketens. Onze winst is een beter leven voor de mensen met wie we samenwerken.

Bij de Grote Muur van China

NOORD IS GENIETEN VAN KOFFIE MET EEN GOED GEVOEL

Bij onze koffiebranderij staat duurzaamheid hoog in het vaandel. We vinden het belangrijk om niet alleen lekkere koffie te produceren, maar ook om onze impact op mens en milieu te minimaliseren. Daarom hebben we ons bedrijf zo ingericht dat we bij elke stap van het productieproces rekening houden met onze verantwoordelijkheid ten opzichte van de wereld om ons heen.

We werken nauw samen met onze koffieboeren om ervoor te zorgen dat ze een eerlijke prijs krijgen voor hun producten en om ervoor te zorgen dat ze onder goede arbeidsomstandigheden werken. We kopen alleen koffiebonen in van boeren die zich houden aan duurzame teeltpraktijken en die de lokale biodiversiteit respecteren.

Daarnaast hebben we ons gericht op het minimaliseren van onze ecologische voetafdruk. We gebruiken bijvoorbeeld energiezuinige koffiebranders en zorgen ervoor dat ons afval wordt gerecycled of hergebruikt. We hebben ook ons verpakkingsmateriaal herzien en gebruiken nu alleen nog maar biologisch afbreekbare verpakkingen.

Al met al zijn we er trots op dat we een koffiebranderij hebben die niet alleen geweldige koffie produceert, maar ook bijdraagt aan een betere wereld voor ons allemaal. We hopen dat onze klanten deze waarden delen en genieten van onze koffie met een goed gevoel!

bottom of page