top of page
AEnB2UoNAJYO1OR8PuqkpQ0uRjj00_DcAqjIy7UZ

KOFFIE

FACTS

TOP 10 KOFFIEPRODUCERENDE LANDEN 

Koffie is een van de meest populaire dranken ter wereld en het is niet verwonderlijk dat er landen zijn die bekend staan om hun productie van koffiebonen. In dit artikel zullen we de top 10 koffiebonen producerende landen ter wereld in 2023 bespreken. Dit kan u helpen bij het kiezen van de beste koffiebonen voor uw volgende kopje koffie.

Brazilië - 37,14%

Brazilië is de grootste producent van koffiebonen ter wereld en produceert maar liefst 37,14% van de wereldwijde koffiebonen. Het land staat bekend om zijn arabica- en robustabonen, die een uitstekende smaak en aroma hebben.

Vietnam - 17,59%

Vietnam is de op één na grootste producent van koffiebonen ter wereld en produceert ongeveer 17,59% van de wereldwijde koffiebonen. Het land is vooral bekend om zijn robustabonen, die een sterke smaak en aroma hebben.

Colombia - 8,29%

Colombia is een belangrijke producent van arabicabonen en produceert ongeveer 8,29% van de wereldwijde koffiebonen. De koffiebonen uit Colombia staan bekend om hun uitstekende smaak en aroma.

Indonesië - 7,62%

Indonesië is een belangrijke producent van arabicabonen en produceert ongeveer 7,62% van de wereldwijde koffiebonen. Het land staat bekend om zijn koffie van hoge kwaliteit, zoals de Sumatraanse Mandheling.

Ethiopië - 4,48%

Ethiopië is de geboorteplaats van koffie en produceert ongeveer 4,48% van de wereldwijde koffiebonen. Het land staat bekend om zijn arabicabonen van hoge kwaliteit, zoals de Yirgacheffe.

Honduras - 3,17%

Honduras produceert ongeveer 3,17% van de wereldwijde koffiebonen en staat bekend om zijn arabicabonen van hoge kwaliteit, zoals de Marcala.

 

India - 2,98%

India produceert ongeveer 2,98% van de wereldwijde koffiebonen en staat bekend om zijn arabicabonen van hoge kwaliteit, zoals de Monsooned Malabar.

 

Oeganda - 2,27%

Oeganda produceert ongeveer 2,27% van de wereldwijde koffiebonen en staat bekend om zijn robustabonen van hoge kwaliteit, zoals de Bugisu.

 

Mexico - 2,18%

Mexico produceert ongeveer 2,18% van de wereldwijde koffiebonen en staat bekend om zijn arabicabonen van hoge kwaliteit, zoals de Chiapas.

 

Peru - 1,73%

Peru produceert ongeveer 1,73% van de wereldwijde koffiebon

bottom of page