top of page
Branderij 2.jpg

KENNIS BANK

NOORD

ADVIES VOOR IN DE WINKEL 

Een nieuwe klant komt binnen en is opzoek naar koffiebonen. Volg de volgende stappen;

1. Groet de klant en vraag wat voor koffiemachine diegene bezit. 

2. Vraag vervolgens of daar bonen of gemalen koffie in gaan. 

3. Vraag wat diegene drink. Koffie (lungo), cappuccino, espresso ect. 

4. Raad een 3 zakken deal aan. Hiermee kunnen ze gaan testen wat ze lekker vinden. 

5. Geef uitleg over onze blends (house blend en noord brabantse meesters) raad aan om 1 van deze te kopen.

6. geef uitleg over de rest van de koffies. 

7. Doe de 3 zakjes in een noord tas

8. Laat de klant betalen 

9. Geef een membership kaartje mee voor 10 % korting op de volgende bestelling ( geldt niet op 3 zakken deal en 5+1 kilo gratis ) 

10. Vraag of ze een review willen schrijven voor een gratis kopje koffie en zeg vriendelijk gedag. 

 

 

WhatsApp Image 2024-01-05 at 15.03.57.jpeg
WhatsApp Image 2024-01-05 at 15.03.56.jpeg
WhatsApp Image 2024-01-05 at 15.03.56 (1).jpeg
WhatsApp Image 2024-01-05 at 15.03.55.jpeg
WhatsApp Image 2024-01-05 at 15.03.55 (1).jpeg
WhatsApp Image 2024-01-05 at 15.03.55 (2).jpeg

USAWA KOFFIE UITLEG 

 Dingen die je kan vertellen over Usawa koffie: 

1.  Usawa is een koffie met een goed hart. 

2. We betalen de boer uit Tanzania het dubbele per kilo. 

3.  Bij aankoop van Usawa koffie steun je de Josephat Torner foundation. Dit is een foundation die kinderen met albinisme in Tanzania steunen voor een beter leven. 

4.  Bonengang en de homeblend kan je vergelijken met de house blend en de nbm. Bonengang voor espresso, home blend voor koffie. 

5.  alle koffies kunnen in de winkel gemalen worden. 

6.  te verkoop in 250 gram, 500 gram en 1000 gram. 

WhatsApp Image 2024-01-05 at 16.02.15.jpeg
WhatsApp Image 2024-01-05 at 16.02.14.jpeg
WhatsApp Image 2024-01-05 at 16.02.14 (1).jpeg

NOORD KLASSIEKE LIJN

Een betaalbaardere koffie vaak voor bedrijven, maar kan ook particulier. 

1. perfect mild 

2. klassiek smaakvol

3. espresso intens (sterk)

Hierbij geldt de actie 5+1 kg gratis ook. 

10 STAPPEN ESPRESSO

WhatsApp Image 2024-01-05 at 16.13.47.jpeg

Er zijn 4 onderhouds producten bij jura 

1. Melk reiniging, een korrel in de melkopslag en je zet het melkreinigingprogamma aan. Dit doe je dagelijks. 

2. Reinigingstabletten, jura geeft 1 keer in de maand aan dat je de machine van binnen moet reinigen. 

2. Ontkalktabletten, 3 tabletten gaan in het waterreservoir. Je vult dit met water tot de helft en wacht 10 minuten. Je zet nu het ontkalkingsprogamma aan. 

4. Filters, grote gebruik je voor de grote machines (WE8) voor een normaal thuis apparaat heb je vaak de filter claris smart + (deze zijn in een set van 3)

Ontkalkingstabletten en reinigingstabletten zijn ook in grote verpakkingen te koop voor bedrijven. 

JURA ONDERHOUD

WhatsApp Image 2024-01-05 at 16.24.34.jpeg
WhatsApp Image 2024-01-05 at 16.24.36.jpeg
WhatsApp Image 2024-01-05 at 16.24.37.jpeg
WhatsApp Image 2024-01-05 at 16.24.35.jpeg

10 stappen voor een constante kwaliteit espresso


1. Haal filterdrager uit de machine
2. Maak het filter schoon en droog met een doek (andere dan het stoompijpdoekje)
3. Koffie malen
4. Koffie verdelen
5. Tampen (aandrukken van de koffie in het filter)
6. Schoon maken van bovenkant van het filterdrager
7. Flushen (spoelen van het zeefje)
8. Plaats filterdrager in de machine en selecteer direct koffie en plaats de kopjes onder de uitloop.
9. Haal de filterdrager uit de machine, klop deze uit, maakt schoon en plaats terug in de kop
10. Flushen en filterdrager terug in de machine plaatsen

 

 

 

10 STAPPEN MICRO SCHUIM

10 stappen voor een constante kwaliteit melkschuim


1. Vul de melkkan tot net onder het schenktuitje met volle, koude melk.
2. Open de stoomkraan even om deze van (condens) water te ontdoen.
3. Houd de bodem van de melkkan vlak en het uiteinde van de stoompijp net onder de melk.
4. Open de stoomkraan.
5. Draai de melkkan 45° links of rechts. De stoompijp komt zo naar de kant van de kan. Zo
creëren we dat de melk rondtolt.
6. Zak met de melkkan tot de stoompijp net boven het melkoppervlak komt en een sissend
geluid maakt. Blijf herhalen tot het gewenst volume is bereikt en de melk een temperatuur
heeft van ± 45°C.
7. Laat de melk vervolgens rondtollen en verwarm door tot maximaal 65°C.
8. Stop de stoomtoevoer en veeg de stoompijp direct schoon.
9. Open de stoomkraan even om eventuele restanten melk uit de stoomgaatjes te blazen.
10. Wals de melk en schenk deze uit (klop eventueel om de melk van belletjes te ontdoen).
Wanneer er twee cappuccino’s worden geschonken, 1/3 van de melk overschenken in een
tweede kannetje en na het uitschenken van de eerste cappuccino weer toevoegen aan het
melkschuim.

 

 

 

LATTE ART BASICS   

10 stappen voor een constante kwaliteit melkschuim


1. Vul de melkkan tot net onder het schenktuitje met volle, koude melk.
2. Open de stoomkraan even om deze van (condens) water te ontdoen.
3. Houd de bodem van de melkkan vlak en het uiteinde van de stoompijp net onder de melk.
4. Open de stoomkraan.
5. Draai de melkkan 45° links of rechts. De stoompijp komt zo naar de kant van de kan. Zo
creëren we dat de melk rondtolt.
6. Zak met de melkkan tot de stoompijp net boven het melkoppervlak komt en een sissend
geluid maakt. Blijf herhalen tot het gewenst volume is bereikt en de melk een temperatuur
heeft van ± 45°C.
7. Laat de melk vervolgens rondtollen en verwarm door tot maximaal 65°C.
8. Stop de stoomtoevoer en veeg de stoompijp direct schoon.
9. Open de stoomkraan even om eventuele restanten melk uit de stoomgaatjes te blazen.
10. Wals de melk en schenk deze uit (klop eventueel om de melk van belletjes te ontdoen).
Wanneer er twee cappuccino’s worden geschonken, 1/3 van de melk overschenken in een
tweede kannetje en na het uitschenken van de eerste cappuccino weer toevoegen aan het
melkschuim.

 

 

 

WORKSHOP KLAAR ZETTEN    

bottom of page