top of page
Branderij 2.jpg

KENNIS BANK

NOORD

10 STAPPEN ESPRESSO

10 stappen voor een constante kwaliteit espresso


1. Haal filterdrager uit de machine
2. Maak het filter schoon en droog met een doek (andere dan het stoompijpdoekje)
3. Koffie malen
4. Koffie verdelen
5. Tampen (aandrukken van de koffie in het filter)
6. Schoon maken van bovenkant van het filterdrager
7. Flushen (spoelen van het zeefje)
8. Plaats filterdrager in de machine en selecteer direct koffie en plaats de kopjes onder de uitloop.
9. Haal de filterdrager uit de machine, klop deze uit, maakt schoon en plaats terug in de kop
10. Flushen en filterdrager terug in de machine plaatsen

 

 

 

10 STAPPEN MICRO SCHUIM

10 stappen voor een constante kwaliteit melkschuim


1. Vul de melkkan tot net onder het schenktuitje met volle, koude melk.
2. Open de stoomkraan even om deze van (condens) water te ontdoen.
3. Houd de bodem van de melkkan vlak en het uiteinde van de stoompijp net onder de melk.
4. Open de stoomkraan.
5. Draai de melkkan 45° links of rechts. De stoompijp komt zo naar de kant van de kan. Zo
creëren we dat de melk rondtolt.
6. Zak met de melkkan tot de stoompijp net boven het melkoppervlak komt en een sissend
geluid maakt. Blijf herhalen tot het gewenst volume is bereikt en de melk een temperatuur
heeft van ± 45°C.
7. Laat de melk vervolgens rondtollen en verwarm door tot maximaal 65°C.
8. Stop de stoomtoevoer en veeg de stoompijp direct schoon.
9. Open de stoomkraan even om eventuele restanten melk uit de stoomgaatjes te blazen.
10. Wals de melk en schenk deze uit (klop eventueel om de melk van belletjes te ontdoen).
Wanneer er twee cappuccino’s worden geschonken, 1/3 van de melk overschenken in een
tweede kannetje en na het uitschenken van de eerste cappuccino weer toevoegen aan het
melkschuim.

 

 

 

AFBAK TIJDEN 

Appeltaartjes           15 minuten       180 graden 

Gevulde koek          14 minuten       180 graden 

Worstenbrood koel 06 minuten       180 graden

kokosmakronen  5  minuten/goudbruin      180 graden

KOFFIE KAART  

REGLEMENT   

INSTRUCTIEKAART KEUKEN  

LATTE ART BASICS   

ALLERGENEN LIJST    

WANDELING 2022    

WORKSHOP KLAAR ZETTEN    

Barista Medewerker

Keuken Medewerker

Kassa Medewerker

Kokosmakronen

bottom of page