top of page
Branderij 2.jpg

ACADAMY

NOORD

WORKSHOP THUISBARISTA 2,5 uur 

 

Nieuwsgierig naar alles wat met koffie te maken heeft?

 

Dan is de workshop THUISBARISTA bij Noord Coffee Roasters aan de Noordkade in Veghel wat voor jou! 

 

Met passie zullen wij je introduceren in de wereld van koffie en nemen je mee in de geschiedenis, productie, brandproces, verschillende zetmethoden en smaken. Aan het einde beheers je de basistechnieken voor de bereiden van de perfecte espresso en kun je aan de slag met latte art. Deelnemen? Kijk dan hier naar de beschikbare data en reserveer direct!

 

Duur: +/- 2,5 uur €59,- per persoon

BOEK HIER

 

Je leert in theorie:

  • De geschiedenis en herkomst van koffie

  • De productie en plant

  • Het brandproces

  • Het bereiden van espresso

  • Smaak en balans

 

Je leert in praktijk:

  • Het bereiden van de perfecte espresso

  • Melk opschuimen

  • De beginselen van latte art

 

Start: 19.00u zie HIER de beschikbare datums

Aantal personen:

  • Minimaal 4 en maximaal 8 personen.

NCR-Promotieshoot-783.jpg
Branderij 2.jpg

WORKSHOP EXPERTMODUS

Ben jij werkzaam in de horeca maar is het bereiden van koffies een struikelblok? Of wil je er nog meer van weten om de gast mee te kunnen nemen in de optimale koffiebeleving? Wacht dan niet en meldt je aan voor de Barista workshop EXPERTMODUS. In drie avonden nemen wij je mee in de wereld van koffie! Deelnemen? Kijk dan hier voor de beschikbare data en reserveer direct!

 

 

Deel 1: Theorie over koffie en espresso

Deel 2: Espresso en Latte art

Deel 3: Koffiebranden

 

Duur +/- 2,5u a €95,- per deel, pakketprijs €250,- per persoon inclusief certificaat.

 

BOEK HIER

 

Deel 1: Theorie over koffie en espresso

  • De geschiedenis en herkomst van koffie

  • Verschil tussen Arabica en Robusta bonen

  • Het brandproces in het kort

  • Wat is de perfecte espresso en welke elementen hebben hier invloed op

  • Smaak en balans

  • De basis van het bereiden van espresso

  • Bereiden van de verschillende recepten

 

Deel 2: Espresso en Latte art

  • Het continueren van de perfecte espresso 

  • Schoon en hygiënisch werken

  • Afstellen van molens en bepalen van de maalgraad

  • Microschuim maken

  • De basis van Latte art

 

Deel 3: Koffiebranden

  • Proeven van verschillende koffies en bereidingsmethoden​

  • Herkomst van koffie

  • Het brandproces 

Start: 19.00u zie HIER de beschikbare datums

Aantal personen: minimaal 2 en maximaal 6 personen.

 

Ook mogelijk op locatie, vraag naar de mogelijkheden

 

 

NCR-Promotieshoot-783.jpg

NOORD

WIJ LEREN JOU ALLES OVER KOFFIE

bottom of page